Stipendier du kanske gillar:

Unionen Litteraturstipendium
Få 3150 kr i ersättning för din kurslitteratur

Hitta fler stipendier

Det finns många fler stipendier att söka än de vi tipsar om på vår sajt. Nya stipendier tillkommer dessutom hela tiden. Här hittar du våra tips på fler ställen du kan vända dig till för att hitta fler stipendier.

Fackförbund

Många fackförbund delar ut stipendier till deras fackmedlemmar. Oftast krävs det att du är medlem i fackförbundet för att du ska vara berättigad att söka deras stipendium. Fackliga Organisationer har sammanställt en lista över stipendier från fackförbund i Sverige. Kolla in den och se om ditt fackförbund delar ut något stipendium.

Särskilt studenter som ska skriva eller har skrivit examensuppsats har bra chanser att söka stipendier från olika fackförbund.

Länsstyrelsen

Länsstyrelserna i Sverige har en gemensam stiftelsedatabas där det går att söka stiftelser utifrån ett visst ändamål. Det här är en jättestor databas som ska bestå av alla registrerade stiftelser i Sverige. Mängden information om varje stiftelse i databasen kan variera men här går att hitta kontaktuppgifter till de flesta stiftelser så du själv kan ta kontakt med dem.

Stipendiekonsulter

Stipendiekonsulter är företag som mot en avgift åtar sig att leta stipendier åt dig. Du får ange saker som vart du kommer ifrån, vart du bor nu och för vilka ändamål du vill söka stipendier. Sedan ger de dig förslag på stipendier som passar dig som finns att söka. Det finns flera stipendiekonsulter att välja mellan och att anlita en sådan kan vara ett smart sätt om du inte vill ägna tid åt att leta stipendier på egen hand.

Föreningar och organisationer

Om det finns någon förening eller organisation du är verksam i bör du höra med dem om de delar ut stipendier. Om de inte gör det idag kanske du kan uppmuntra dem till att göra det i framtiden? Förutom den goda saken är stipendier ett bra sätt att sprida kännedom om en organisation.

Det här var några sätt som du kan hitta fler stipendier på. Lycka till i ditt stipendiesökande!

Annons: